Υλικά
300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
για τη σος
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 λεμόνι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
μια γερή πρέζα κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
Βήμα 4
Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως.
Tips
-Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο.
-Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.